Siirry pääsisältöön

Ruokapäiväkirja #3

Tänään on taas vuorossa ruokapäiväkirjaa! Viime postauksessa monet halusivat, että tekisin Ruokapäiväkirja-postauksen, johon liittäisin päiväni kuvina. Valitettavasti en tähän postaukseen vielä sitä pystynyt toteuttamaan, koska en saanut mielestäni tarpeeksi hyviä kuvia postauksen toteuttamiseen. Lupaan liittää päivän tekemisiäni kuvien muodossa seuraavaan ruokapäiväkirjaan!

Tiistai 22.8.2017

Aamupala:
 • 3 dl kaurapuuroa + 1 dl mustikkakiisseliä
 • 1 viipale paahtoleipää + margariini + juustoa + viipale kalkkunaleikkelettä + kurkkua
 • lasi rasvatonta maitoa
 • lasi appelsiinimehua


 Välipala 1:
 • Elovena kaura-hedelmä -välipalakeksi
Söin välipalan koulussa ennen ensimmäistä oppituntia samalla opiskellen :D

Lounas:
 • tomaattista lohikeittoa
 • 1 kokonainen sämpylä valkosipulilevitteellä
 • salaattia/kasviksia + salaatinkastiketta
 • lasi rasvatonta maitoa

Välipala 2:
 • 1 dl muromysliä + 1,5 dl maustamatonta jogurttia
 • banaani
 • lasi vettä

Päivällinen:
 • broileririsottoa
 • kaksi viipaletta paahtoleipää + margariini
 • salaattia + 1 rkl oliiviöljyä
 • lasi maitoa
Ehdin syödä jo osan ennen kuin muistin ottaa kuvan :D

Iltapala:
 • 2 viipaletta ruisleipää + margariini + juustoa
 • kiivi
 • 2 dl mustikkajogurttia
 • lasi vettä

Liikunta:
 • n. 45 min pyöräilyä (kouluun ja takaisin, yhteensä 13 km)
 • n. 10-15 min pyöräilyä (tallille ja takaisin, yhteensä 5 km)
 • 1 h ratsastusta maastossa + tallihommia/hevosenhoitoa


Minulla oli maanantaina punnitukset ja hoitokokous sairaalalla. Pituuteni oli 167.8 cm ja paino 52.2 kg, eli BMI:ni on nyt 18.5. Samalla keskusteltiin jatkosta ja tultiin siihen tulokseen, että punnitukset jatkuvat kuukauden välein ja seuraava varsinainen hoitokokous on näillä näkymin joulukuussa. Tietysti, jos tulee akuutti tarve niin ajan voi aina varata jo aiemmin.

Minua pyydettiin yhden postauksen kommenteissa tekemään videopostaus tänne blogiin. Joutuisin tekemään sen läppärini etukameralla, koska minulla ei ole järkkäriä. Voisin toteuttaa videopostauksen tällä tai ensi viikolla. Aiheita saa ehdottaa kommenteissa, mutta itse ajattelin ihan perus anoreksiatarinan olevan hyvä ensimmäinen videopostaus. Voin tehdä niitä sitten lisääkin, jos te haluatte.

Toivottavasti tykkäsitte postauksesta!

Kommentit

 1. Onpa sulla pitkä koulumatka :o mutta jännä miten se ruokamäärä näyttää paperilla niin isolta mutta sitten kun kattoo noita annoksia niin tulee vaan sellanen että 'onpa vähän ruokaa' :D mutta kai tuossa on riittävästi kun ammattilaisen ohjeella mennään :) mitä mieltä oot itse tän hetkisestä painosta ja kehostasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Itse asiassa en edes mittaa ruoka-annoksia (paitsi myslin) desimitalla, mutta tiedän miltä suurinpiirtein oikean kokoinen annos näyttää ja vanhempani ''vahtivat'' annosteluani kotona.
   Oon nykyään paljon enemmän sinut oman painoni kanssa ja tiedän, että sen pitää vielä nousta, jotta menkkani palaisivat. Kehonkuva vaihtelee, mutta suurimman osan ajasta suhtaudun kehooni positiivisesti tai ainakin hyväksyen :)

   Poista
 2. Voitko tehdä postauksen siitä, mitä syöt viikonloppuna tai sillon, kun syöt tyyliin jotain herkkui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Ruokapäiväkirja-postausten sisältä todellakin riippuu siitä, että mikä päivä on. Syön nimittäin herkkuja pääasiassa viikonloppuisin. Voin kertoa herkuttelustani vaikkapa seuraavassa postauksessa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruoka ja paranemisprosessi

Tässä postauksessa ajattelin kertoa omia mielipiteitäni ja kokemuksiani  siitä, mitä ja miten ja kuinka paljon kannattaisi syödä paranemisprosessin aikana, ja muitakin ruokailuun liittyviä juttuja. Painotan, että en ole minkään sortin asiantuntija, vaikka toki paljon sattuneesta syystä ravitsemusasioista tiedänkin. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joten yksi malli ei ruoka-asioissa mitenkään sovi kaikille... Kuinka paljon? Kun puhutaan syömishäiriöstä (lähinnä anoreksia, bulimia, ortoreksia + niiden epätyypilliset muodot) toipumisesta, olennaista on korjata aliravitsemustila syömällä riittävästi. Kannattaa myös muistaa, että aliravitsemukseen ei aina liity alipainoisuutta... Riittävä määrä tietenkin vaihtelee iän, sukupuolen, pituuden, aktiivisuustason, jne. mukaan, mutta paranemisprosessin aikana ei ole mahdollista syödä liikaa! Joillekin sopii paremmin henkilökohtainen ateriasuunnitelma, toisille taas vapaampi malli, kuten MinnieMaud. Mitään tarkkaa ja täysin ehdotonta tavoitekalo

Kokemukseni osastohoidosta

Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän omia kokemuksiani ja mielipiteitäni anoreksian osastohoidosta. Ensin vähän taustoja: Jouduin lasten sisätautien osastolle 24.4.2017. Olin siellä kaksi viikkoa ja yhden päivän. Tämän jälkeen olin vielä muutaman päivän nuorten psykiatrisella osastolla ja kotiuduin lopullisesti 12.5.2017. Aloitetaan siitä, että miksi jouduin osastolle. Painoni oli laskenut nopeaa tahtia, ja painokäyrässä se oli lähtenyt pystysuoraan alaspäin. Olin laihtunut kuukauden sisällä noin viisi kiloa. Tämän lisäksi minulla oli rytmihäiriöitä ja huimausta, sekä pulssini ja verenpaineeni olivat aika alhaiset. BMI:ni oli osastolle joutuessani jotain 15.9 ja 16.1 väliltä. Eli kyllä, osastolle voi joutua vaikkei olisi välittömässä hengenvaarassa! Lasten sisätautien osastolla oli säännölliset ruoka-ajat: aamupala kahdeksalta, lounas yhdeltätoista, välipala kahdelta, päivällinen neljän ja viiden välillä sekä iltapala kahdeksalta. Noudatin osastolla ravitsemusterapeutin laatim

Mun pelko- ja turvaruoat

Tänään ajattelin kertoa, että mitkä ovat muodostuneet mun pelko- ja turvaruoiksi anoreksian aikana. TURVARUOAT 1. Puuro on mun turvaruoka varmaan aika monille tutuista syistä. Se on kevyttä ja terveellistä. Syön puuroa joka päivä aamupalaksi ja olen syönyt niin kauan kuin muistan. 2. Kasvisruoka on mulle turvallista syödä, koska se on terveellistä ja eettistä. Olin semivegetaristi ennen, joten kasvisruoka on senkin takia lähellä sydäntäni. Vaikka kasvisruoka onkin minulle turvaruoka, oma kasvissyöntini ei liittynyt millään tapaa syömishäiriööni. Ne olivat kaksi täysin erillistä ominaisuutta minussa, tai paremminkin; kasvissyönti oli ja on edelleen tärkeä osa minua, syömishäiriö toivottavasti ei... kuvan annos oli minulle kuitenkin haastava, koska se oli ravintola-annos (vohveli teriyaki-tofulla, kasviksilla, cashewpähkinöillä, paahdetulla sipulilla ja majoneesilla) 3. Kouluruoka sen takia, että se on usein kevyttä, sillä se kypsennetään yleensä uunissa ilm