Siirry pääsisältöön

Kysymyksiä ja vastauksia #2

1. Pelkoruuat, joista olet päässyt yli?

Olen päässyt täysin yli lisättyä sokeria sisältävistä ruuista (esim. makujogurtit ja myslipatukat), joita pelkäsin ennen paljon. Pystyn nykyään syömään myös kaikenlaisia leipiä ilman huonoa omatuntoa. En pelkää enää kaikkia ''rasvaisia'' juttuja, kuten vaikka kastikkeita tai avocadoja.


2. Mitä sulle kuuluu tällä hetkellä?

Mulle kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää! Välillä on toki huonojakin päiviä/viikkoja, mutta pääasiassa uskallan jo elää ja syödä paljon rennommin. Vielä on tekemistä erilaisten pelkoruokien ja kaloreiden pelon kanssa, mutta kehonkuva on pääsääntöisesti ollut todella hyvä.
3. Kun kirjoitat esim. 3 dl puuroa, tarkoittaako se hiutaleiden määrää vai keitettyä puuroa?

Keitettyä puuroa :)


4. Jätski vai suklaa? Vaikea kysymys :D Ehkä kuitenkin suklaa...
Lempi jätski? Magnum Double Rasberry ja Classic Valkosuklaa-Salmiakki sekä B&J
Lempiateria päivässä? Lounas.
Triggeröikö sun kaverit sua ikinä? Kyllä välillä. Juurikin tällaiset ''en ole syönyt tänään kuin            aamupalan'' tai ''mä oon ainakin ihan täynnä, miten sä jaksat syödä?'' -tyyliset kommentit triggeröi.      Näistä ajattelemattomista syömishäiriöön liittyvistä kommenteista on tulossa ihan oma postaus!


5. Montako sisarusta sulla on ja onko ne nuorempia vai vanhempia? Millaiset välit teillä on? 
Mulla on kaksi pikkusiskoa, 13-vuotias ja 9-vuotias. Meillä on ihan hyvät välit :)
 
Mikä on sun lempiväri? Niitä on monta :D Valkoinen, musta, harmaa, punainen ja sininen.
 
Onko sulla jotain harrastuksia? Ratsastus ja sitten lenkkeily (minkä kylläkin vaihdan varmaan        kuntosalilla käymiseksi talven ajaksi). Vietän paljon aikaa mun koiran kanssa ja lisäksi jos ne              lasketaan harrastuksiksi, niin bloggaaminen ja lukeminen :)
 
Ahdistaako sua vielä kuinka usein joku ruokailuun tai painoon liittyvä asia? Mitä teet, että        saat ahdistuksen loppumaan? Paino ei niinkään, mutta jos syön mielestäni liikaa jotakin                  ''epäterveellisiä'' juttuja, niin se ahdistaa. Pientä ahdistusta voi olla viikoittainkin, mutta isoa              ahdistusta ilmenee muutaman viikon välein. Yritän vain ajatella asiaa paranemisen kannalta.              Tavallaan että syömishäiriöisen on terveellisempää ottaa jälkiruuaksi vaikka suklaakakkua kuin          hedelmäsalaattia, koska se edistää paranemista. Muistutan myös itselleni, että yhdestä kunnon            herkkupäivästä ei kukaan liho tolkuttomasti. Jos ahdistus on tosi paha, niin sitten pyrin puhumaan      jollekin tai vaikka kirjoittamaan päiväkirjaa.
     
Pelkäätkö, että repsahdat uudelleeen syvemmälle syömishäiriön sanelemiin                                  käyttäytymismalleihin vai tunnetko olevasi ns. vahvoilla? Totta kai kaikille tulee jotakin                pieniä repsahduksia joskus. Tunnen kuitenkin olevani vahvoilla, enkä usko että paha relapse on          kovinkaan todennäköinen kohdallani :)
     
Jos saisit pyyhkiä yhden tapahtuman pois historiastasi, tekisitkö niin? Ja jos tekisit, mikä se      tapahtuma olisi? Ei kyllä tule mieleen mitään tapahtumaa, jonka haluaisin pyyhkiä pois...                  Uskon, että vaikeudet kasvattavat ja virheistä oppii :D
   
Mikä on lempivuodenaikasi? Talvi ja kesä, molemmat.
 
Tykkäätkö joulusta? Rakastan joulua <3 6. Onko iällä sun mielestä väliä kaverisuhteessa? Ei. Tärkeintä on, että oikeasti haluaa olla toisen 
kaveri ja teillä on jotakin yhteistä. Usein kuitenkin ison ikäeron omaavilla ihmisillä on myös aivan
erilaiset mielenkiinnonkohteet ja elämäntilanteet, mikä vaikeuttaa ystävyyssuhteen syntymistä...

Tutustutko mielelläsi uusiin ihmisiin? Kyllä. Ujouteni takia en kuitenkaan uskalla                     
kovin usein aloittaa keskustelua uusien ihmisten kanssa.

Lempiruoka? Makaronilaatikko <3 (ihan sama, onko se kasvis- vai lihaversio)

Mielestäsi paras juhlapyhä? Joulu <3

   
Toivottavasti tykkäsitte postauksesta <3 Jos haluatte lisää Q&A-postauksia, kertokaa se kommenteissa ja sinne saa laittaa myös kysymyksiä jo nyt! Julkaisen seuraavan postauksen viikonloppuna.

Kommentit

 1. Tätä oli kiinnostava lukea, ja ihana että sun toipumisprosessi on noin hyvällä mallilla jo ♥ Ootan jo tota ajattelemattomat kommentit -postausta, tiiän kokemuksesta et ihmiset osaa laukoa välillä aika kauheita/kummallisiakin juttuja (itellä tosin ne kommentit on tullu lyhyyteen liityen).

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   Juu, ihmiset kyllä päästelee joskus tosi typeriä juttuja suustaan... Kyseinen postaus tulee varmaankin ensi viikolla.

   Poista
 2. Tää sun blogi antaa kyllä paljon vertaistukeen! Tätä on kiva lukee:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruoka ja paranemisprosessi

Tässä postauksessa ajattelin kertoa omia mielipiteitäni ja kokemuksiani  siitä, mitä ja miten ja kuinka paljon kannattaisi syödä paranemisprosessin aikana, ja muitakin ruokailuun liittyviä juttuja. Painotan, että en ole minkään sortin asiantuntija, vaikka toki paljon sattuneesta syystä ravitsemusasioista tiedänkin. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joten yksi malli ei ruoka-asioissa mitenkään sovi kaikille... Kuinka paljon? Kun puhutaan syömishäiriöstä (lähinnä anoreksia, bulimia, ortoreksia + niiden epätyypilliset muodot) toipumisesta, olennaista on korjata aliravitsemustila syömällä riittävästi. Kannattaa myös muistaa, että aliravitsemukseen ei aina liity alipainoisuutta... Riittävä määrä tietenkin vaihtelee iän, sukupuolen, pituuden, aktiivisuustason, jne. mukaan, mutta paranemisprosessin aikana ei ole mahdollista syödä liikaa! Joillekin sopii paremmin henkilökohtainen ateriasuunnitelma, toisille taas vapaampi malli, kuten MinnieMaud. Mitään tarkkaa ja täysin ehdotonta tavoitekalo

Kokemukseni osastohoidosta

Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän omia kokemuksiani ja mielipiteitäni anoreksian osastohoidosta. Ensin vähän taustoja: Jouduin lasten sisätautien osastolle 24.4.2017. Olin siellä kaksi viikkoa ja yhden päivän. Tämän jälkeen olin vielä muutaman päivän nuorten psykiatrisella osastolla ja kotiuduin lopullisesti 12.5.2017. Aloitetaan siitä, että miksi jouduin osastolle. Painoni oli laskenut nopeaa tahtia, ja painokäyrässä se oli lähtenyt pystysuoraan alaspäin. Olin laihtunut kuukauden sisällä noin viisi kiloa. Tämän lisäksi minulla oli rytmihäiriöitä ja huimausta, sekä pulssini ja verenpaineeni olivat aika alhaiset. BMI:ni oli osastolle joutuessani jotain 15.9 ja 16.1 väliltä. Eli kyllä, osastolle voi joutua vaikkei olisi välittömässä hengenvaarassa! Lasten sisätautien osastolla oli säännölliset ruoka-ajat: aamupala kahdeksalta, lounas yhdeltätoista, välipala kahdelta, päivällinen neljän ja viiden välillä sekä iltapala kahdeksalta. Noudatin osastolla ravitsemusterapeutin laatim

Mun pelko- ja turvaruoat

Tänään ajattelin kertoa, että mitkä ovat muodostuneet mun pelko- ja turvaruoiksi anoreksian aikana. TURVARUOAT 1. Puuro on mun turvaruoka varmaan aika monille tutuista syistä. Se on kevyttä ja terveellistä. Syön puuroa joka päivä aamupalaksi ja olen syönyt niin kauan kuin muistan. 2. Kasvisruoka on mulle turvallista syödä, koska se on terveellistä ja eettistä. Olin semivegetaristi ennen, joten kasvisruoka on senkin takia lähellä sydäntäni. Vaikka kasvisruoka onkin minulle turvaruoka, oma kasvissyöntini ei liittynyt millään tapaa syömishäiriööni. Ne olivat kaksi täysin erillistä ominaisuutta minussa, tai paremminkin; kasvissyönti oli ja on edelleen tärkeä osa minua, syömishäiriö toivottavasti ei... kuvan annos oli minulle kuitenkin haastava, koska se oli ravintola-annos (vohveli teriyaki-tofulla, kasviksilla, cashewpähkinöillä, paahdetulla sipulilla ja majoneesilla) 3. Kouluruoka sen takia, että se on usein kevyttä, sillä se kypsennetään yleensä uunissa ilm