Siirry pääsisältöön

Ruokapäiväkirja #6

Lauantai 28.10.2017

Aamupala:
 • n. 3 dl puuroa + n. 1 dl marjakiisseliä
 • viipale paahtoleipää + margariinia + viipale juustoa + viipale kalkkunaleikkelettä
 • lasi rasvatonta maitoa


Lounas:
 • n. 3 dl marjapuuroa
 • 3 pientä karjalanpiirakkaa munavoilla
 • lasi rasvatonta maitoa
 • rivi suklaata (ei kuvassa)


Välipala:
 • banaani
 • viipale unelmatorttua
 • lasi vettä

Päivällinen:
 • n. 3 dl vietnamilaista kana-kasviskeittoa
 • puolikas sämpylä + margariinia + viipale juustoa
 • lasillinen ''mangolassia'' kermavaahdolla
 • lasi maitoa


Iltapala:
 • puolikas sämpylä + margariini + juusto
 • kreikkalaista mansikkajogurttia
 • kiivi
 • lasi maitoa


Liikunta:
 • n. 1,5 h reipasta kävelyä

Toivottavasti tykkäsitte postauksesta <3
Seuraava postaus tulee olemaan Q&A-postaus. Vastaanotan kysymyksiä Instagramin directiin tai blogini kommenttiosioon tiistaihin klo 10 saakka. Jos esität kysymyksen postausta varten täällä blogin puolella, kirjoita sen eteen vaikka q&a, jotta tiedän sen tulevan postaukseen. Muutenkin saa kommentoisa ja esittää postausideoita!

Kommentit

 1. Hei tuli mieleen postausidea! Ois mukava kuulla, että miten oot suhtautunu sairautes aikana ihmisten ajalettamattomiin kommentteihin tai millaisia tyhmiä kommentteja oot saanu ulkopuolisilta.
  Itelle on esimerkiksi sanottu seuraavia: "älä höpötä", "ois kiva saaha syyä yhtäpaljon ku sinä", "ei syöminen voi olla noin vaikeeta" yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tosi hyvistä postausideoista <3
   Toteutan ne, kun ehdon!

   Poista
 2. Paljon sun paino nousee tolla suunnitelmalla ja miten sun pää on kestänyt lihomista? Onko joku rentouttanu suo matkan varrella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   En tiedä, että mihin tarkoitit kysymyksesi, mutta vastaan siihen sitten Q&A-postauksessa :)

   Poista
 3. Q&A-postaukseen:
  Montako sisarusta sulla on ja onko ne sua vanhempia vai nuorempia? Millaiset välit teillä on?
  Mikä on sun lempiväri?
  Onko sulla jotain harrastuksia?
  Ahdistaako sua vielä kuinka usein joku ruokailuun tai painoon liittyvä asia? Mitä teet, että saat ahdistuksen loppumaan?
  Pelkäätkö, että repsahdat uudelleeen syvemmälle syömishäiriön sanelemiin käyttäytymismalleihin vai tunnetko olevasi ns. vahvoilla?
  Jos saisit pyyhkiä yhden tapahtuman pois historiastasi, tekisitkö niin? Ja jos tekisit, mikä se tapahtuma olisi?
  Mikä on lempivuodenaikasi?
  Tykkäätkö joulusta?

  VastaaPoista
 4. Q&A:
  Onko iällä sun mielestä väliä kaverisuhteesa?
  Tutustusko mielelläsi uusiin ihmisiin?
  Lempiruoka?
  Mielestäsi paras juhlapyhä?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruoka ja paranemisprosessi

Tässä postauksessa ajattelin kertoa omia mielipiteitäni ja kokemuksiani  siitä, mitä ja miten ja kuinka paljon kannattaisi syödä paranemisprosessin aikana, ja muitakin ruokailuun liittyviä juttuja. Painotan, että en ole minkään sortin asiantuntija, vaikka toki paljon sattuneesta syystä ravitsemusasioista tiedänkin. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joten yksi malli ei ruoka-asioissa mitenkään sovi kaikille... Kuinka paljon? Kun puhutaan syömishäiriöstä (lähinnä anoreksia, bulimia, ortoreksia + niiden epätyypilliset muodot) toipumisesta, olennaista on korjata aliravitsemustila syömällä riittävästi. Kannattaa myös muistaa, että aliravitsemukseen ei aina liity alipainoisuutta... Riittävä määrä tietenkin vaihtelee iän, sukupuolen, pituuden, aktiivisuustason, jne. mukaan, mutta paranemisprosessin aikana ei ole mahdollista syödä liikaa! Joillekin sopii paremmin henkilökohtainen ateriasuunnitelma, toisille taas vapaampi malli, kuten MinnieMaud. Mitään tarkkaa ja täysin ehdotonta tavoitekalo

Kokemukseni osastohoidosta

Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän omia kokemuksiani ja mielipiteitäni anoreksian osastohoidosta. Ensin vähän taustoja: Jouduin lasten sisätautien osastolle 24.4.2017. Olin siellä kaksi viikkoa ja yhden päivän. Tämän jälkeen olin vielä muutaman päivän nuorten psykiatrisella osastolla ja kotiuduin lopullisesti 12.5.2017. Aloitetaan siitä, että miksi jouduin osastolle. Painoni oli laskenut nopeaa tahtia, ja painokäyrässä se oli lähtenyt pystysuoraan alaspäin. Olin laihtunut kuukauden sisällä noin viisi kiloa. Tämän lisäksi minulla oli rytmihäiriöitä ja huimausta, sekä pulssini ja verenpaineeni olivat aika alhaiset. BMI:ni oli osastolle joutuessani jotain 15.9 ja 16.1 väliltä. Eli kyllä, osastolle voi joutua vaikkei olisi välittömässä hengenvaarassa! Lasten sisätautien osastolla oli säännölliset ruoka-ajat: aamupala kahdeksalta, lounas yhdeltätoista, välipala kahdelta, päivällinen neljän ja viiden välillä sekä iltapala kahdeksalta. Noudatin osastolla ravitsemusterapeutin laatim

Mun pelko- ja turvaruoat

Tänään ajattelin kertoa, että mitkä ovat muodostuneet mun pelko- ja turvaruoiksi anoreksian aikana. TURVARUOAT 1. Puuro on mun turvaruoka varmaan aika monille tutuista syistä. Se on kevyttä ja terveellistä. Syön puuroa joka päivä aamupalaksi ja olen syönyt niin kauan kuin muistan. 2. Kasvisruoka on mulle turvallista syödä, koska se on terveellistä ja eettistä. Olin semivegetaristi ennen, joten kasvisruoka on senkin takia lähellä sydäntäni. Vaikka kasvisruoka onkin minulle turvaruoka, oma kasvissyöntini ei liittynyt millään tapaa syömishäiriööni. Ne olivat kaksi täysin erillistä ominaisuutta minussa, tai paremminkin; kasvissyönti oli ja on edelleen tärkeä osa minua, syömishäiriö toivottavasti ei... kuvan annos oli minulle kuitenkin haastava, koska se oli ravintola-annos (vohveli teriyaki-tofulla, kasviksilla, cashewpähkinöillä, paahdetulla sipulilla ja majoneesilla) 3. Kouluruoka sen takia, että se on usein kevyttä, sillä se kypsennetään yleensä uunissa ilm