Siirry pääsisältöön

Ruokapäiväkirja #7

Ajattelin julkaista pitkästä aikaa ruokapäiväkirjan tänne blogin puolelle, koska niistä on pidetty paljon. Haluaisin kuitenkin teidän tietävän, että minulla ei ole enää ateriasuunnitelmaa. Joulukuusta lähtien olen siis alkanut jälleen syömään enemmänkin intuitiivisesti, tai ainakin yritän. Joskus annoskokojen ja herkkujen määrän kanssa on vaikeaa, koska on haastava päätellä, syökö liikaa tai liian vähän. Uskon kuitenkin, että tasapaino ja kohtuus kaikessa on se paras vaihtoehto. Haluaisin myös muistuttaa, että ruokapäiväkirjassa esittelen vain yhden päivän syömiset, eli ruuan määrä ja se, millaista ruokaa syön, vaihtelee päivien välillä paljonkin.

Sunnuntai 11.3.2018

Aamupala:
 • 3 kauhallista puuroa + maitorahkaa + hilloja + pieni kourallinen cashewpähkinä-karpalosekoitusta
 • lasi vettä


Lounas:
 • lohta + jogurttikastiketta
 • viipale ruisleipää margariinilla
 • salaattia
 • lasi maitoa
 • jälkkäriksi pala jääkakkuaVälipala:
 • soijajogurttia + 1 dl mysliä + päärynäsosetta
 • lasi vettä


Päivällinen:
 • kaksi tortillaa, täytteenä texmex-härkistä, salaattia ja salsakastiketta
 • lasi maitoa


Iltapala:
 • viipale paahtoleipää margariinilla, juustolla, kurkulla ja tomaatilla
 • banaani
 • lasi vettä


Liikunta:
 • noin 2 h koiranulkoilutusta


Toivottavasti tykkäsitte postauksesta ja ruokapäiväkirjat edelleen maistuu... Mainittakoon vielä, että minulla ei ole hajuakaan, paljonko kaloreita syön päivässä. Arvioita saa esittää kommenteissa :D Joka tapauksessa pyrin syömään nälkä- ja kylläisyyssignaaleitani ja myös mielihalujani kuunnellen siten, että kun ruuasta suurin osa on ''terveellistä'', mahtuu satunnaisia herkkuhetkiäkin viikkoon mukaan. Postauideoita saa myöskin edelleen ehdottaa!

Kommentit

 1. Hmm mun mielestä sun ruokamäärät on pienentyny aikasemmasta. Toki niinkun itsekin sanoit, tässä on vain yhden päivän syömiset, mutta silti. Melko pieniä annoksia jokaisella aterialla. Voisit huoletta syödä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   Voi tosiaan olla, että ruokamäärät ovat pienentyneet. On välillä vaikea arvioida oikeaa annoskokoa, mutta kuten sanoin, tässä on vain yhden päivän syömiset. Esim. lounaalla otan yleensä myös riisiä/perunaa/pastaa, tms. mutta nyt en, koska oltiin juuri lähdössä pois mummolasta ja syötiin vain "tähteitä" :)

   Poista
 2. Samaa mieltä T:n kanssa. Ruokamääräsi näyttää jopa huolestuttavan vähäiseltä:( Mitä yritin tuosta arvioida niin mahdoitko syödä edes 1500 kcal. Tsemppiä Salla! Tiedän, että voi olla erittäin vaikea uskaltaa syödä enempää, mutta kannustaisin siihen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   Kai tuossa nyt enemmän kuin 1500 kcal on... Toki liian vähän saattaa hyvinkin olla, mutta tuskin nyt ihan noin vähän. Pitää yrittää lisätä ruokamäärää, koska kyllähän mun paino on ainakin ollut tässä viime aikoina hitaassa laskusuunnassa.

   Poista
 3. Ateriat näyttävät olevan ihan okei. Monipuolisia kokonaisuuksia ja hyviä ravintoaineita löytyy!:) Olet kyllä valitettavasti oikeassa siinä että annoskoot ovat oikeasti pienentyneet. Onko tahallista? Kannattaa miettiä tarkasti. Normaali bmi ikäisellesi on jossain 17-25 välillä. Kuulut sinne joten ei hätää. Muista että olet ihana ja vahva tyttö! Jaksamisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   En osaa sanoa, ovatko annoskoot pienentyneet tarkoituksella vai vahingossa nyt kun mulla ei oo enää atsia, varmaan vähän molempia. Olen nyt alkanut lisäämään ruokamääriä :)

   Poista
 4. Voisitkos tehdä postauksen missä kerrot asioista jotka triggeröivät? +vinkit selvitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja hyvästä postausideasta <3
   Joo, voin tehdä :)

   Poista
 5. Salla pieni, oon huolissaan susta. Kutn jo todettua, ei tuossa kovin paljon ruokaa ole. Varsinkaan, jos yhtään liikut. Jos paino on laskemaan päin, se tarkoittaa, että syöt ihan liian vähän! Musta näyttää siltä, että oot keventänyt aika paljonkin aikasempaan nähden... Tsemppiä, sä pystyt siihen kyllä! Älä anna Anan viedä sua taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi <3
   On totta, että varsinkin tuona päivänä just vaikka lounas oli vähän säälittävä... Pitää muistaa, et tää oli vain yksi päivä, vaikka tiedän kyllä et oon muinakin päivinä syönyt liian vähän. Asia on hoidossa, koska oon alkanut tietoisesti lisäämään ruokamääriä ja aattelin käydä ravitsemusterapeutilla myös :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruoka ja paranemisprosessi

Tässä postauksessa ajattelin kertoa omia mielipiteitäni ja kokemuksiani  siitä, mitä ja miten ja kuinka paljon kannattaisi syödä paranemisprosessin aikana, ja muitakin ruokailuun liittyviä juttuja. Painotan, että en ole minkään sortin asiantuntija, vaikka toki paljon sattuneesta syystä ravitsemusasioista tiedänkin. Kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joten yksi malli ei ruoka-asioissa mitenkään sovi kaikille... Kuinka paljon? Kun puhutaan syömishäiriöstä (lähinnä anoreksia, bulimia, ortoreksia + niiden epätyypilliset muodot) toipumisesta, olennaista on korjata aliravitsemustila syömällä riittävästi. Kannattaa myös muistaa, että aliravitsemukseen ei aina liity alipainoisuutta... Riittävä määrä tietenkin vaihtelee iän, sukupuolen, pituuden, aktiivisuustason, jne. mukaan, mutta paranemisprosessin aikana ei ole mahdollista syödä liikaa! Joillekin sopii paremmin henkilökohtainen ateriasuunnitelma, toisille taas vapaampi malli, kuten MinnieMaud. Mitään tarkkaa ja täysin ehdotonta tavoitekalo

Kokemukseni osastohoidosta

Ajattelin tässä postauksessa kertoa vähän omia kokemuksiani ja mielipiteitäni anoreksian osastohoidosta. Ensin vähän taustoja: Jouduin lasten sisätautien osastolle 24.4.2017. Olin siellä kaksi viikkoa ja yhden päivän. Tämän jälkeen olin vielä muutaman päivän nuorten psykiatrisella osastolla ja kotiuduin lopullisesti 12.5.2017. Aloitetaan siitä, että miksi jouduin osastolle. Painoni oli laskenut nopeaa tahtia, ja painokäyrässä se oli lähtenyt pystysuoraan alaspäin. Olin laihtunut kuukauden sisällä noin viisi kiloa. Tämän lisäksi minulla oli rytmihäiriöitä ja huimausta, sekä pulssini ja verenpaineeni olivat aika alhaiset. BMI:ni oli osastolle joutuessani jotain 15.9 ja 16.1 väliltä. Eli kyllä, osastolle voi joutua vaikkei olisi välittömässä hengenvaarassa! Lasten sisätautien osastolla oli säännölliset ruoka-ajat: aamupala kahdeksalta, lounas yhdeltätoista, välipala kahdelta, päivällinen neljän ja viiden välillä sekä iltapala kahdeksalta. Noudatin osastolla ravitsemusterapeutin laatim

Mun pelko- ja turvaruoat

Tänään ajattelin kertoa, että mitkä ovat muodostuneet mun pelko- ja turvaruoiksi anoreksian aikana. TURVARUOAT 1. Puuro on mun turvaruoka varmaan aika monille tutuista syistä. Se on kevyttä ja terveellistä. Syön puuroa joka päivä aamupalaksi ja olen syönyt niin kauan kuin muistan. 2. Kasvisruoka on mulle turvallista syödä, koska se on terveellistä ja eettistä. Olin semivegetaristi ennen, joten kasvisruoka on senkin takia lähellä sydäntäni. Vaikka kasvisruoka onkin minulle turvaruoka, oma kasvissyöntini ei liittynyt millään tapaa syömishäiriööni. Ne olivat kaksi täysin erillistä ominaisuutta minussa, tai paremminkin; kasvissyönti oli ja on edelleen tärkeä osa minua, syömishäiriö toivottavasti ei... kuvan annos oli minulle kuitenkin haastava, koska se oli ravintola-annos (vohveli teriyaki-tofulla, kasviksilla, cashewpähkinöillä, paahdetulla sipulilla ja majoneesilla) 3. Kouluruoka sen takia, että se on usein kevyttä, sillä se kypsennetään yleensä uunissa ilm